Majalah Qiadah

Cool Abe: Salam alaykum…
Cool Abe: ana nak tanya sikit..
Cool Abe: Majalah Qiadah tuh pasal apa ek..?
Adnin Naim: Wassalamualaikum wrt wbt
Adnin Naim: majalah yang d keluarkan oleh kerajaan negeri?
Cool Abe: haah..
Adnin Naim: dh baca ke?
Cool Abe: tuh dalam blog ana .. ada posting
Cool Abe: dop lagi
Cool Abe: dapat info dari saing2..
Adnin Naim: ana pun tak baca lagi
Adnin Naim: yang ana tahu
Cool Abe: yo ko..
Adnin Naim: pasal negeri kelantan
Cool Abe: takpo2..
Cool Abe: owh..
Adnin Naim: diletakkan di tempat2 macam hotel
Cool Abe: hmm.. berminat jugok tuh..
Cool Abe: tuh dalam tuh bgtau boleh nak order..
Cool Abe: macey free jah
Adnin Naim: ana pun tak tahu sangat
Cool Abe: takpo2..
Adnin Naim: nati ana try tanya saing hok kijo situh
Adnin Naim: ghama do oh duk tanyo
Cool Abe: owhh.. yo ko?
Cool Abe: nanti ana nak ..
Cool Abe: kalau buleh nak banyak..
Cool Abe: nak bawak kat wilayah nie
Adnin Naim: ok dah dapat
Adnin Naim: ana bg 10
Cool Abe: alhamdulillah..
Cool Abe: ok Jer..
Cool Abe: timo kasih neh

Itulah perbualan yang membuatkan aku akhirnya menjejakkan kaki ke Ting 6, Bangunan PMBK bersama zaujah beliau. Thanks Cool Abe: kerna bertanya, kalu tak, memang tak aku sendiri tak akan bersungguh nak gi cari walaupun Pemangku CEO tu adalah kenalan masa duk aktif dalam NGO. Maklumlah memasing sibuk dengan urusan sendiri.

Sebelum ni ramai gak yang bertanya, tapi sebab duk fokus ko Seminar Rumahtangga Berkat & Forum Nikah Tunai…. semuanya aku layan gitu2 je…. sekarang ni kira oklah…. dah selesai semua program, walaupun hujung mingggu ni bakal berdepan dengan tahanan berkurung dalam bilik mesyuarat (huwaaaa)

Malu jugaklah tak tahu perkembangan sedangkan orang luar dah kecoh bertanya pasal Majalah yang baru diterbitkan ni. Hajat di hati nak sepuluh je… tak sangka dapat 40 copy. Thanks AAF

O ye, nama majalah diilhamkan oleh Tuan Guru Menteri Besar Kelate
Jangan lupa dapatkan sendiri Majalah ni kat PMBK!!!!
1st edition, FREE

9 thoughts on “Majalah Qiadah

  1. Qiadah, if she is a woman, she must be such a lovely lady. Although she is not a woman, she has been my wife for the last few weeks. She is the reason why I am not able to update this blog and also not able to answer those phone calls or reply those sms-es. She is my day and night.

    Well, Kelantan Chief Minister Incorporated (PMBK) has published her first corporate magazine and has been dubbed as the first such magazine produced in Kelantan. The one-hundred pages magazine features everything about Kelantan and mostly captures those things that exclusively belong to Kelantan.

    This magazine is named Qiadah by Tok Guru Nik Aziz. You can get your free personal copy of Qiadah from any prominent hotels in Kota Bharu. Qiadah will also be distributed in selected Malaysian and foreign embassies, libraries, museums and tourist centres.

    For loyal readers of Kickdefella whom yet to be in Qiadah mailing list, please email your complete mailing address to qiadah@yahoo.com. Qiadah will be sent to you via airmail, no matter in which continent you are. For those who would love to help distribute or advertise your business, products and services in Qiadah please call Mr. Zaidi Hj Abdullah at +609 744 6800. Qiadah is a quarterly publication, published by Kelantan Chief Minister Incorporated and produced by Global Media Channel Sdn Bhd.

    (Kepada teman pembaca yang belum mendaftar untuk menerima majalah Qiadah, sila email alamat surat menyurat anda kepada qiadah@yahoo.com. Qiadah akan diposkan kepada anda tanpa mengira dimana anda berada).

    Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s